Szeretettel köszöntelek a Horvátország Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Horvátország Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Horvátország Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Horvátország Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Horvátország Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Horvátország Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Horvátország Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Horvátország Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A halak a tenger partjáról kétszeres, a borok a pincéből ötszörös áron kerülnek a turisták asztalára. Horvátországban most már a helyiek is aggódva ismerik be: indokolatlanul tornázzák egyre feljebb a szolgáltatások árát. A németek egyébként már döntöttek, többségük nem a horvát Adrián nyaral az idén.
A Nova horvát kereskedelmi tévécsatorna arra kereste a választ hétfő esti riportműsorában: hogyan duplázódik meg a zadari vendéglőkben a halászoktól még 190 kunáért megvásárolt fehér húsú halak, illetve 200 kunáért megvett rákok kilójának ára.
Előbbi ugyanis kilónként 350-400 kunáért, azaz 12-14 ezer forintért szerepel az étlapokon, utóbbi, sütve vagy főzve, 500-ért (17 ezer forint) kapható.
Ugyanígy a zadari paprika egy kilójáért 4 kunát kérnek Zágrábban és 8 kunát a termőföldektől néhány kilométerre lévő tengerparton. A dalmát szőlő kilója 12 kuna Zágrábban és 20 kuna Zadarban.
Ivan Dolac egyik vörösbora Hvaron 50 kunáért kapható, ugyanezért a palackért a zágrábi vinotékákban 190 kunát, a zadari éttermekben 350 kunát (12 ezer forintot) kell kifizetni.
A halászok beismerték, hogy valójában 100 kunás kilónkénti halár lenne reális, ennyit is csak azért kérnének el a vendéglősöktől, mert a fogás sosem garantált, általában többször ki kell menni a tengerre, míg összejön egy-egy tisztességesebb zsákmány.
A vendéglősök viszont szívesen megveszik tőlük 190 kunáért is, mivel még így is óriási haszonnal adnak túl rajta.
Amíg van rá kereslet, emeljünk az árakat – ezt válaszolták a riporter faggatózására a zadari vendéglátósok, és boltosok.
Sokan vélekednek úgy, hogy a Horvátországban valami hasonló játszódik most le, mint évekkel korábban a Balatonon, amikor a magyar vendéglátók árai mögött messze lemaradt a szolgáltatások minősége.
Az oroszok, akik naponta és fejenként 100 eurót is elköltenek a tenger partján, általában nem nézik meg az árakat. A franciák, akik leginkább Dubrovnikba járnak, ellenben igencsak morognak a drágaság miatt.
Egy ausztrál házaspártól azt hallottam például, hogy meglepődve tapasztalták, mennyire nem ér semmit a pénzük a kunához képest. Végigutazták Európa több országát, de olyan hajmeresztő árakat, mint amilyenek a horvát Adria partján vannak, sehol nem láttak.
Azoknak tehát, akik előre kiszámolt pénzzel érkeznek meg Horvátországba, vagy a sok évig változatlan 5 kunás kávéárakra emlékeznek, meglepő lehet belenézni egy-egy mostani étlapba.
A németek egyébként az idén éppen a drágaság miatt lettek hűtlenek Horvátországhoz, és inkább az olasz Adria partján napoznak. Azt állítják, hogy ott kevesebb pénzért, profibb szolgáltatásokat kapnak. Lehet, hogy a horvát tenger szebb, ám a látványért nem illene ennyire sokat felszámolni – mesélték német turisták Olaszországban.
Csak összehasonlításul: egy igazán jó olasz étteremben az előételekből vegyesen összerakott kétszemélyes tál 15 euróba (3600 forint) kerül, a főételek 7,50 (1800 forint) és 16 euró között vannak (3800 forint). Negyven eurós (9600 forintos) menüben pedig fejedelmi lakomát hoznak, többféle bor kóstolását is beleértve.
forrás: nol.hu
|
|
kkyyy jac írta 3 hete a(z) Horvátországban élő magyarok fórumtémában:
website https://xwlegacy.net/ Windows 10 is the latest ...
Andy yyyyy írta 3 hete a(z) Horvátországban élő magyarok fórumtémában:
here https://politicadeverdade. com/ Design and ...
kkyyy jac írta 3 hete a(z) Horvátországban élő magyarok fórumtémában:
펫매거진 https://www. cameronhouseschool.org/ ...
kkyyy jac írta 3 hete a(z) Horvátországban élő magyarok fórumtémában:
information https://tobadge. com/ There is so much in...
karlos sss írta 3 hete a(z) Horvátországban élő magyarok fórumtémában:
think this is a really good article. You make this ...
kkyyy jac írta 3 hete a(z) Horvátországban élő magyarok fórumtémában:
information https://www. elgustoesnuestro20.com/ ...
kkyyy jac írta 3 hete a(z) Horvátországban élő magyarok fórumtémában:
gendersite https://www. gendersite.org/ We believe in...
kkyyy jac írta 3 hete a(z) Horvátországban élő magyarok fórumtémában:
good information https://totositemagazine.com/...
Andy yyyyy írta 3 hete a(z) Horvátországban élő magyarok fórumtémában:
good information https://casinohunter24.com ...
karlos sss írta 3 hete a(z) Horvátországban élő magyarok fórumtémában:
A very awesome blog post. We are really grateful for your blog ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mégsem kell külön engedély a kiskorúak beutazásához
Kevesebb magyart ér baj Horvátországban
Akár hétvégére is leugorhatunk Crikvenicára
Horgászország